ทำงานเป็นทีมย่อมดีกว่า

ทำงานเป็นทีมย่อมดีกว่า

ทำงานเป็นทีมย่อมดีกว่า

การทำงานในองค์กรเดียวกันก็เหมือนกับการลงเรือลำเดียวกันเมื่อคุณต้องการไปถึงจุดหมายสมาชิกในเรือทุกคนต้องช่วยกันพาย ยิ่งคุณช่วยกันมากเท่าไหร่เราก็จะประสบความสำเร็จในการทำงานได้เร็วขึ้นเท่านั้นไม่เหมือนกับการทำงานคนเดียวหากคุณต้องการไปให้เร็วขึ้นคุณต้องทำงานให้มากขึ้น

แม้ว่าการทำงานคนเดียวจะทำให้เราประสบความสำเร็จอย่างที่ใจเราคิด ไม่ต้องเสียเวลารอใคร อย่ากลัวว่าใครจะเป็นตัวขัดขวางที่จะทำให้งานของเราช้า แต่ต้องยอมรับว่าการทำงานคนเดียวเป็นการทำงานที่เหนื่อยมาก นอกจากนี้ยังป้องกันไม่ให้เราฝึกฝนความสามารถในการปรับตัวเข้ากับผู้อื่น

หลายองค์กรมองว่าการทำงานคนเดียวคือการทำให้งานสำเร็จช้าหากคุณยังมาทำงานกับคนเพียงไม่กี่คนเพื่อทำงานต่างๆเราจะไม่สามารถประสบความสำเร็จได้อย่างแน่นอน แต่หลายคนยังคงมีคำถามในใจว่าการทำงานเป็นทีมนั้นดีกว่าการทำงานคนเดียวจริงหรือ? แล้วมีจุดใดบ้างที่การอยู่คนเดียวมีประสิทธิภาพมากกว่าการทำงานเป็นทีม? ลองมาดูการเปรียบเทียบที่สร้างความแตกต่างระหว่างทั้งสอง

ความเร็วในการทำงาน

การทำงานคนเดียว: งานทั้งหมดที่ทำโดยคน ๆ เดียวไม่สามารถเกิดขึ้นได้เร็วอย่างที่ใจเราคิด เรียกได้ว่าทำงานเสร็จเร็ว แต่เหนื่อยเพราะงานแต่ละงานต้องใช้ทักษะในการทำงานที่แตกต่างกัน หากเราต้องทำงานที่เราไม่เคยทำมาก่อนเราจะรู้สึกว่างานของเราไม่ราบรื่น

ทำงานเป็นทีม: หากมีงานที่เราไม่เคยทำมาก่อน เราสามารถมีคนที่มีทักษะมากขึ้นทำเพื่อเรา นอกจากนี้การส่งต่องานถึงกันก็ยังทำให้งานของเราเร็วขึ้น เราแค่ทำให้ดีที่สุดแล้วปล่อยให้เพื่อนร่วมงานคนอื่น ๆ ทำหน้าที่ของตนต่อไป การทำงานจะเร็วขึ้นเป็นสองเท่า

Working in the same organization is like embarking on the same boat. When you want to reach your destination, all members of the boat have to help each other. The more you help each other, the faster we can achieve our work. Unlike working alone, if you want to go faster, you have to do more.

Although working alone will bring us the success that our hearts think. Do not waste time waiting for anyone. Don’t be afraid that someone will be the hindrance to slow down our work. But I have to admit that working alone is a very tiring work. It also prevents us from cultivating our ability to adapt to others.

Many organizations see working alone as being slow to get the job done. If you come to work with a few people for different tasks, we won’t be able to be successful. But many people still have questions in their minds: Is teamwork really better than working alone? So is there any point where being alone is more effective than teamwork? Let’s take a look at a comparison that makes a difference between the two.

Operation speed

Single-person work: All work done by one person cannot happen as quickly as our hearts think. Can say that the work is done quickly But tired because each job requires different skills. If we have to do work that we have never done before, we will feel that our work is not smooth.

Work as a team: If there is a job that we have never done before. We can have more skilled people do it for us. In addition, forwarding work to each other also makes our work faster. We just do our best and let the rest of our colleagues carry on. Working will be twice as fast.

ทำงานเป็นทีมย่อมดีกว่า

แนะนำติชม : prosecuritytalk.com

สนับสนุนโดย  macau8889